British flag  Bandeira brasileira
Plaatje familiewapen De Munnick

Plaatje Braziliaanse vlag

Braziliaanse cinema:
Histórias de Amor duram apenas 90 Minutos | Liefdesverhalen duren maar 90 minuten

Foto van Zeca en Julia Bert Ernste

Mei 2010

De film Histórias de Amor duram apenas 90 Minutos (Liefdesverhalen duren maar 90 minuten) (2009) van regisseur Paulo Halm is een deels komische, deels serieuze liefdesgeschiedenis.

Zeca, een jonge schrijver, heeft problemen met het afmaken van zijn (eerste) roman. Eigenlijk weet hij niet zo goed wat hij met zijn leven wil.

Zijn vrouw Júlia is veel volwassener en werkt hard aan haar carrière aan de universiteit. Zeca krijgt bij toeval door dat Júlia een relatie heeft met een studente van haar, Carol. Hij wil haar daarmee confronteren, maar naar mate hij de voordeur nadert zakt de moed hem in de schoenen en hij houdt zijn mond.

Foto van Julia en Carol op de motor, Zeca kijkt toe Zeca weet niet wat hij ermee aanmoet, maar zijn voeten, of beter gezegd zijn fantasie brengen hem naar het huis van Carol en hij begint een relatie met haar. In die driehoeksverhouding draait hij zich vast en hij heeft steeds meer moeite met de situatie. Hij bedenkt een oplossing voor zijn problemen, maar die pakt heel anders uit dan hij verwachtte.

Histórias de Amor duram apenas 90 Minutos is een vrijwel perfect film. De acteurs zijn erg goed en geloofwaardig, de dilemma’s van Zeca, de onvolwassen schrijver in spé overtuigend en ook de wereld waarin de driehoeksverhouding zich afspeelt, de flats, waar ze wonen, de feesten waar ze heen gaan, het komt allemaal even natuurlijk over, mede door de uitstekende dialogen.

Foto van Zeca en Carol Een prachtige film om meerdere malen te zien. Te zien op het Laff, Latijns Amerikaans Film Festival, in Utrecht.

Index Braziliaanse cinema | Meer Brazilië | Contact